A Cigándi Kormányablakban Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálati helyet adtak át 2018. január 3-án.

Az eseményen a megjelenteket Stumpf Attila járási hivatalvezető köszöntötte. Beszédét az elmúlt időszakra történő visszatekintéssel kezdte. Emlékeztette a jelenlévőket, hogy a modernkori járások kialakítására 5 éve, 2013. január 1-jén került sor. Hangsúlyozta, hogy a közigazgatási reform egyik fontos állomásaként járásnyi közelségbe került az állam. A Cigándi Járási Hivatal is ekkor kezdte meg működését, majd a következő év elején a Járási Hivatal szervezeti egységeként a Járási Munkaügyi Kirendeltség. A Cigándi Kormányablak, mint integrált kormányzati ügyfélszolgálat pedig 2015. november 5. napjától fogadja az ügyfeleket. Örömét fejezte ki és jelentős történelmi előrelépésnek tartotta, hogy mostantól a Kormányablakban adóügyeket is intézhetnek az ügyfelek. A jelenleg kialakított ügyfélszolgálati helyen 89 ügytípus vonatkozásában bővül az állami szolgáltatások köre. Azzal, hogy a NAV megjelenik a Kormányablakban egyben közelebb kerül a polgárokhoz is. A NAV ablak „kinyitása” biztosítja a személyes ügyintézés lehetőségét és a polgároknak minél szélesebb körű kiszolgálását.

A rendezvényen résztvevőket köszöntötte Csősz József, a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese is, aki megköszönte az ügyfélszolgálati helyszín létrehozásáért az érintetteknek az eredményes együttműködését. Kiemelte, hogy a mai naptól a NAV szolgáltatásai könnyen és az ügyfelekhez a lehető legközelebbi helyszínen elérhetők lesznek.

Az átadáson részt vettek: a Járási Hivatal illetékességi területén lévő valamennyi település polgármestere, a meghívott vendégek, a NAV és a Kormányablak Osztály munkatársai.

A NAV ügyfélszolgálat a Cigándi Kormányablakban  (Cigánd, Fő utca 87.) hetente három napon, az alábbi ügyfélfogadási időben várja az ügyfeleket:

 

 

Hétfő:

08.00 - 12.00

13.00 - 17.00

 

Szerda:

08.00 - 12.00

13.00 - 16.00

 

Péntek:

 

08.00 – 12.00

 

Az eseményről készült fotók az alábbi linken érhetők el:

https://photos.app.goo.gl/7UPp3eAUMjVGd1YR2

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...