A Faluház munkatársainak ötlete nyomán a napokban szinte ünnepélyes körülmények között elkészítettük Pácin borát. Településünk lakói közül a kezdeményezést többen támogatták azzal, hogy szőlőt ajánlottak fel. Gyenes Lajos borász irányításával és a Pácini Idősek Klubja tagjai segítségével a szőlőt ledaráltuk, kipréseltük, a must is szakszerűen került elhelyezésre. Ebből az alkalomból a Faluház és az Idősek Klubjának dolgozói kalácsot dagasztottak, amit a kemencéjükben kisütöttek. Ezzel kínálták a falu bora elkészítése körül segédkezőket, köztük a Pácini Általános Iskola alsó tagozatosait és az óvodásokat, akik lelkesen vettek részt a munkálatokban, közülük többen először itt láthatták, hogyan darálják, préselik a szőlőt, hogy miként készül a must.

 

 

   
       
       
       
       
       
       
       
       

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...